Hovedinnhold

Norges Skytterforbund inviterer alle landets skytterklubber til å arrangere rekrutteringsskyting for ungdom t.o.m. 20 år. Konkurransene kan arrangeres som åpne stevner innlagt i andre nasjonale eller interne konkurranser, eller som en avslutning på et begynnerkurs i skyting. Programmet kan også skytes under en vanlig trening dersom man ønsker det, men da må man bestemme på forhånd at det skal skytes rekrutteringsskyting. Det er rekrutteringsskyting i alle NSFs fire grener (Rifle, Pistol, Lerdue og Viltmål).

Rekrutteringsskytingen har hatt en enorm utvikling de siste årene. De to siste årene har det dessverre vært et lite tilbakesteg med tanke på antall deltakere. I 2007 var det 1920 deltakere, mens det i 2008 var 1705 deltakere. Mesteparten av nedgangen finnes innen øvelsene Finpistol og Luftrifle. Det som er positivt er at det er rekrutter med i alle fire grenene!

Deltakerne trenger ikke være medlem av klubben for å delta i rekrutteringsskytingen. Resultater fra skytingen sendes inn til NSFs kontor. Alle resultater (kun bestenotering for de som skyter flere ganger i løpet av året) tas inn i resultatlistene som legges ut på nettet, og som oppdateres jevnlig.

De som skyter over de resultatkravene som er satt i hver klasse/øvelse, er kvalifisert til å få rekrutteringsmerker.

Gjeldende regler og oppdaterte resultatlister finnes på www.skyting.no

Ansvarlige for stevner benytter skjema nedenfor for rapportering etter stevner til klubben. Skjema kan ha fått ny revisjon så ikke kopier skjema (gjeldende revisjon er 11.11.2018).

Rapport fra stevne (PDF)

Skjema_stevnerapport.xls